28-05-2024

ВСЕСВІТНІ ДНІ І МІЖНАРОДНІ СВЯТА

 

 

 

До Дня Києва в науковому читальному залі НБК (8 поверх, кім. 802) розгорнуто книжкову виставку на якій представлено літературу, присвячену історії Києва, його вулиць та площ.

Пропонуємо вашій увазі видання з фонду нашої бібліотеки та давайте разом вивчати історію нашої столиці.

З днем народження, рідне місто!



24-05-2024

ВСЕСВІТНІ ДНІ І МІЖНАРОДНІ СВЯТА

 

 



21-05-2024

ВИДАННЯ БІБЛІОТЕКИ

 

Київ — місто, вкрите архітектурними та скульптурними перлинами, що вражають як туристів, так і місцевих жилетів. Давня історія нашого міста переплітається з історичними подіями, оповитими легендами, та великими культурними досягненнями талановитих людей, які закарбували свої імена в нашій історії.  Звичайно,  кияни здавна прагнули зберегти пам'ять про минуле та вшанувати видатних особистий чи певні події завдяки незвичайним пам'ятникам.

Деякі з цих пам'ятників відомі по всьому світу, а про деякі не знають навіть місцеві жителі.

Пам'ятники Києва не лише прикрашають його вулиці, але й розповідають нам частину історії цього древнього міста через кожен витвір скульптури та архітектури.

Пропонуємо вашій увазі тематичний дайджест  “Пам’ятники Києва“.

 



21-05-2024

ФУНДАТОРИ НТУ

 

 

 

 

23 травня 1923 року народився доктор технічних наук, професор, проректор Київського автомобільно-дорожнього інституту з наукової роботи, завідувач кафедри проектування доріг, перший завідувач кафедри українознавства Хом’як Ярослав Васильович.

Розроблена професором Я. В. Хом’яком методика проектування мереж автомобільних доріг знайшла широке впровадження як у країнах колишнього Радянського Союзу, так і за кордоном. Висока якість наукових робіт, виконуваних під керівництвом професора, неодноразово підтверджувалася високими нагородами.

Колишні учні Ярослава Васильовича з теплотою згадують свого вчителя. Докладніше 

 

 



20-05-2024

КОНФЕРЕНЦІЇ НТУ

 

 

 

15 травня  до 80-ї ювілейної конференції професорсько-викладацького складу, аспірантів, студентів та співробітників відокремлених структурних підрозділів НТУ бібліотека Національного транспортного університету представила книжкову виставку «Національний транспортний університет. Наукова діяльність».

Учасники конференції мали змогу ознайомитись з працями науковців університету за останні десять років, які зберігаються у фонді бібліотеки.

 

 



18-05-2024

НТУ В ОБЛИЧЧЯХ

 

 

«Вчора - це історія, завтра - це таємниця, а сьогодні - подарунок долі». Ганна Елеонора Рузвельт

 
Національний транспортний університет… у нашому уявленні одразу ж виникають імена цілої плеяди видатних учених життя і діяльність яких була нерозривно пов'язана з цим вишем. Багатьом із нас завжди було цікаво, як знаменитості та інші популярні особистості досягли вершини у своїй справі, як знайшли дорогу до успіху і в чому ж полягають їхні секрети.
 
ШАНОВНІ КОРИСТУВАЧІ!
Відділ ІТ та КЗ бібліотеки пропонує вашій увазі галерею «Національний транспортний університет в обличчях», роботу над якою він розпочав нещодавно. Тут ви можете знайти короткі довідки з біографій особистостей минулого і сьогодення, чиє життя так чи інакше пов’язано з Університетом.
 

«Кожна людина на землі, чим би вона не займалася, відіграє головну роль в історії світу. І зазвичай навіть не знає про це». Пауло Коельйо

 

Біографії цих особистостей, не тільки розкривають нам нові сторони  їх життя, а й мотивують і надихають на нові звершення, на досягнення великих цілей. Кожна біографічна довідка містить основні дані про життєвий і творчий шлях особистості, а також отримані результати в тих галузях, де вона активно працювала/працює.

Матеріал ми беремо з відкритих джерел Інтернету, а також із книжок та газети "Автодорожник".

 

ВАЖЛИВО!

Галерея розміщена на окремій платформі. Ознайомитися з нею можна перейшовши за посиланням: https://bibliotransformer.blogspot.com/ або натистувши кнопку «НТУ в обличчях» на офіційному сайті бібліотеки НТУ (верхня панель). Будемо раді, якщо ви станете нашими підписниками. Ми завжди раді спілкуванню!

 



17-05-2024

ВСЕСВІТНІ ДНІ І МІЖНАРОДНІ СВЯТА

 

 



16-05-2024

ВСЕСВІТНІ ДНІ І МІЖНАРОДНІ СВЯТА

 



13-05-2024

ЛЮДИ НАУКИ

 

 

 

 

ВАСИЛЬ РЕМЕСЛО – ХЛІБНИЙ БАТЬКО ХХ СТОЛІТТЯ

Видатний  вчений-селекціонер. Доктор сільськогосподарських наук, професор,  академік  АН СРСР,  ВАСГНІЛ, член-кореспондент  АН НДР, Заслужений діяч науки УРСР.

Українець Ремесло Василь Миколайович — автор розробок  та впровадження  вирощування високоврожайних сортів зернових, стійких до екстремальних погодних умов. Людина, яка своїми талантом і працею прославила Україну, Пшениці Василя Ремесла годували й годують Україну і вирощуються у багатьох країнах світу.

Незважаючи на широкомасштабне вторгнення Росії в Україну та десятки гектарів спалених полів, розбиту і вкрадену сільськогосподарську техніку, Україна залишається в десятці найбільших виробників пшениці у світі. Важко уявити, які об’єми зерна можна було б зібрати, якби не наші ненажерлеві сусіди, що без запрошення “прийшли у гості”.

 

Україна давно вже заслужила почесне місце серед лідерів зерновиробництва. Чималу роль у цьому відіграв Василь Ремесло. Хто він і що зробив – читайте у нашому інформ-релізі. Докладніше ... 

 

 



08-05-2024

ВСЕСВІТНІ ДНІ І МІЖНАРОДНІ СВЯТА

 

 

 

 

 

ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ТА ПЕРЕМОГИ 

Минулого року Верховна Рада України Законом «Про День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» встановила 8 травня як День пам’яті та перемоги – єдину дату, коли Україна відзначає перемогу над нацизмом та вшановує памʼять загиблих у Другій світовій війні. 

 

 

 

 

 

 

 




Сторінка: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20