27-09-2023

ДО 105 РІЧНИЦІ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ

 

 

 

СУХОМЛИНСЬКИЙ ВАСИЛЬ ОЛЕКСАНДРОВИЧ – ГУМАНІСТ, МИСЛИТЕЛЬ, ПЕДАГОГ

28 вересня в Україні та світі відзначають 105 річницю від дня народження людини, творчість якої – унікальне явище в українській і світовій педагогіці. Це - видатний педагог Василь Олександрович Сухомлинський. 

Він прогнозував майбутнє освіти, передбачав дефіцит емоційного спілкування, занепад етичної компетентності в суспільстві, тому, очевидно, так щедро в його творах представлене емоційне, естетичне виховання.

Докладніше

 



25-09-2023

ОБСЛУГОВУВАННЯ ЧИТАЧІВ

 

ГРАФІК ОБСЛУГОВУВАННЯ СТУДЕНТІВ

АВТОМЕХАНІЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ

(НБК по вул. М. Бойчука, 42, поверх 9, кімната 907)

 

СТУДЕНТИ ПЕРШИХ КУРСІВ ОБСЛУГОВУЮТЬСЯ

З 25 вересня по 29 вересня 2023 року

з 9.00 до 17.30

 

АА-I-1    АА-I-2    АА-I-3   АА-I-4

АА-I-1 тех.   АА-I-2 тех.    

АБ-I-1    АД-I-1    ДМ-I-1   ЕО-I-1    МВ-I-1   ТЗ-I-1

 

СТУДЕНТИ II–V КУРСІВ ОБСЛУГОВУЮТЬСЯ

з 14.00 до 17.30

При собі мати студентський квиток або залікову книжку, ручку.

 



24-09-2023

ВИЗНАЧНІ УКРАЇНСЬКІ МАТЕМАТИКИ

 

 

Михайло Остроградський посідає в історії математики одне з найпочесніших місць. Результати багатьох його наукових досліджень увійшли в підручники. Попри те, що лише невелика частина досліджень стала надбанням сучасної европейської науки, його ім’я набуло широкого визнання далеко за межами Батьківщини. Михайло Остроградський був академіком не тільки Російської, але й Туринської, Римської, Американської академій і членом-кореспондентом Паризької академії наук. Почесний доктор Київського, та почесний член Харківського університетів. ЮНЕСКО в 2001 році внесла Остроградського до переліку видатних математиків світу.

Докладніше на нашій сторінці у Фейсбуці.

 



18-09-2023

ЕЛЕКТРОННА БІБЛІОТЕКА ПОВНОТЕКСТОВИХ ВИДАНЬ

 

 

ШАНОВНІ КОРИСТУВАЧІ!

Фонд Електронної бібліотеки поповнився новими повнотекстовими виданнями. Усі бажаючі можуть ознайомитися із новинками переглянувши меню сайту : "Бібліотечний гід / Нові надходження / Надходження до Електронної бібліотеки (вересень 2023)".

 

УВАГА! ЕБ поповнилася виданнями ВД «Академперіодика» НАН України і Інституту історії України НАН України та виданнями художньої літератури.

 

 



18-09-2023

НОВІ НАДХОДЖЕННЯ

 

 

ШАНОВНІ КОРИСТУВАЧІ!

Запрошуємо вас до перегляду нових надходжень літератури, що надійшли до бібліотеки у вересні місяці (меню сайту : «Бібліотечний гід / Нові надходження / Нові книги у бібліотеці»).

 



15-09-2023

ЦЕЙ ДЕНЬ В ІСТОРІЇ

 

ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ GOOGLE

15 вересня світ відзначає День народження Google.

Ларі Пейдж (Larry Page) і Сергій Брін (Sergey Brin), тоді ще 24-річні студенти Стенфордського університету, зареєстрували доменне ім’я «google.com» 15 вересня 1997 року. Саме слово «google» виникло, за словами їх творців, коли один з друзів неправильно записав математичний термін «googol» (гугол).

«Вже в той час ми розуміли важливість пошуку в інтернеті і значимість постійного вдосконалення пошукового движка, тоді як наші конкуренти мало працювали в цьому напрямку», — сказав пан Брін.

Докладніше

 

Деякі вважають, що творцям цієї компанії вимушено довелося назвати її саме так, тому що в першому чеку від інвесторів було вказано назву компанії як Google Inc.

Сама компанія Google Inc була заснована 4 вересня 1998, офіс розташовувався в місті Менло-Парк, Каліфорнія, США.

Вже 30 серпня 2004 року на спеціалізованих торгових майданчиках почались торги опціонами компанії Google. Найбільшим придбанням Google на той момент виступила компанія YouTube.

Пошукова система google, на ряду з постійно удосконалюваними алгоритмами пошуку, надає і багато інших безкоштовних послуг. Зокрема популярний поштовий сервіс Google Mail, Google Talk, Google Maps, безкоштовний перекладач і так далі.

Proceratium google — різновид мурашки, що мешкає на Мадагаскарі і відкритий Брайаном Фішером з Каліфорнійської академії наук, був названий на честь сервісу Google Earth, який допоміг відкривачеві в його дослідженнях. 

 



15-09-2023

ЛІТЕРАТУРНИЙ КАЛЕНДАР

 

 

 

15 вересня 1890 року народилась «королева детектива», британська письменниця Агата Крісті. Отож, на честь її неймовірного життя, представляємо вам двадцять фактів, які ви, можливо, не знали про Агату Крісті.

Докладніше у матеріалі «Таємне життя: 20 фактів про Агату Крісті», на нашій сторінці у Фейсбуці.

 

 



13-09-2023

ОБСЛУГОВУВАННЯ ЧИТАЧІВ

 

ГРАФІК ОБСЛУГОВУВАННЯ СТУДЕНТІВ

ФАКУЛЬТЕТУ ТРАНСПОРТНИХ ТА ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ТА  

ФАКУЛЬТЕТУ ЕКОНОМІКИ ТА ПРАВА

(НБК по вул. М. Бойчука, 42, поверх 9, кім. 907)

 

СТУДЕНТИ ПЕРШИХ КУРСІВ ОБСЛУГОВУЮТЬСЯ

з 18 ВЕРЕСНЯ по 22 ВЕРЕСНЯ 2023 року

з 9.00 до 17.30

 

ВП, ДЗ, ЕП, ІП, КН, МЕ, МП, МС, ПР, ТЛМ, ТП, УБК, УР, УТ, ФП

При собі мати студентський квиток або залікову книжку, ручку.

 

СТУДЕНТИ II–V КУРСІВ ОБСЛУГОВУЮТЬСЯ

з 14.00 до 17.30

 



06-09-2023

ВЕБІНАРИ УКРАЇНСЬКОЮ. ВЕРЕСЕНЬ 2023

 

ШАНОВНІ НАУКОВЦІ!

Запрошуємо Вас та Ваших колег взяти участь у вебінарах від компанії Clarivate, запланованих на вересень 2023 року.

Вебінари безкоштовні, українською у ZOOM. Необхідна попередня реєстрація. Передбачено сертифікат учасника за умови присутності більше 90 % основного часу вебінару. 

Докладніше

 

14 вересня 
Тема: Як підібрати видання для публікації
Тези: Світ журналів: історія, види, метрики (імпакт фактор, Journal Citation Indicatior квартиль), показники. Коли, за що та скільки, потрібно або варто платити Рецензування та його види. Порівняти видання в Journal Citation Reports. Строки публікації. Правила оформлення публікацій. Публікаційний процес. Чого не варто робити. Відповіді на запитання реєстраційних анкет.
Час 10:15–11:15
Реєстрація:

https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_t-wkpyBMTvSDj92zdFaDiA

 

21 вересня 
Тема: Авторські профілі науковця
Тези: Які авторські профілі існують? Їхня мета та завдання. Що може бути представлено, які показники розраховуються, який створити, наповнити та коригувати профілі науковця у Web of Science, Orcid, ResearchGate, Google scholar. Основні помилки яких припускаються автори. Відповіді на запитання реєстраційних анкет.
Час 10:15–11:15
Реєстрація:

https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_PvcIZPsIS-Cp3cFSKw1lhg

 

28 вересня

Тема: Інтеграція платформ Web of Science та ProQuest

Тези: Унікальний контент платформ Web of Science та ProQuest дозволяють бібліотекам та університетам виконувати амбітні завдання. Приєднуйтесь до цієї сесії, щоб дізнатися більше про останні інтеграції:

- Індекс цитування дисертацій ProQuest Dissertations & Theses Citation Index

- Інтеграція між Alma та InCites Benchmarking & Analytics

- Інтеграція між Alma та Journal Citation Reports

- Інтеграція між Primo / Summon та Journal Citation Reports

- Подальші плани

 

Час 10:15–11:15

Реєстрація

https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_MhIZjQjuSbqpNnOsuxpWvg

 



06-09-2023

ВІДКРИТО ДОСТУП ДО БЕЗКОШТОВНОЇ ПЛАТФОРМИ RESEARCH4LIFE

 

ШАНОВНІ ОСВІТЯНИ ТА СТУДЕНТИ!

Отримуйте доступ,  у локальній мережі університету, до ресурсів Research4Life, однієї з найбільших у світі колекцій науково-технічної літератури, що пропонується провідними міжнародними науковими видавництвами. Доступ триватиме до 31 грудня 2025 року.

Запрошуємо вас скористатись даною можливістю у Бібліотеці НТУ – Електронному читальному залі (НБК по вул. М. Бойчука, 42, поверх 9, кімната 902) та Довідковому читальному залі (вул. Омеляновича-Павленка, 1, поверх 3, кімната 345).

Контактна особа щодо доступу до Research4Life у Бібліотеці – Рассказова Вікторія Альфредівна, завідувач відділу інформаційних технологій та комп'ютерного забезпечення бібліотеки (НБК по вул. М. Бойчука, 42, поверх 9, кімната 903).

 




Сторінка: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20