14-09-2022

ЕЛЕКТРОННА БІБЛІОТЕКА ПОВНОТЕКСТОВИХ ВИДАНЬ

 

 

ШАНОВНІ КОРИСТУВАЧІ!

З 14 вересня рівень доступності Електронної бібліотеки Національного транспортного університету - вільний.

Авторизація в електронному каталозі не потрібна.

Щоб переглянути або завантажити повнотекстові видання професорсько-викладацького складу університету вже не потрібно щоразу авторизуватися.

 

 

 



06-09-2022

БІБЛІОТЕКА - ДОСЛІДНИКАМ

 

ВІЛЬНА НАУКА

Повідомляємо про нову платформу "Вільна Наука". Це агрегатор новин української науки. За допомогою сайту, наукові інститути та установи можуть з легкістю розповідати про свої відкриття та публікувати пресрелізи, а журналісти – отримувати контакт з представниками наукових установ для розповсюдження новин серед громадськості.

 

Наукових співробітників запрошують долучитися до платформи та зареєструватися. Модератор перевірить Ваші дані та надасть можливість подавати пресрелізи до публікації (обов’язковим є посилання на оригінальну статтю матеріалу з наукового журналу). Кожна публікація проходитиме перевірку модератора, базову редакторську вичитку та оприлюднення релізу. Таким чином, результати Ваших наукових доробків отримують можливість бути поширеними у різноманітних медіа, як власне профільних, так і загальних. Подана можливість стає в пригоді під час подачі на гранти, а також популяризації результатів серед громадськості. Крім того, портал організований таким чином, що Ваші контакти можуть бути оприлюднені виключно перевіреним журналістам, зовнішні читачі матимуть змогу ознайомитися з релізом та перейти на посилання наукового журналу у разі зацікавленості.

 

Платформа працює без підписок, реєстрацій та реклами для того, щоб робити українську науку Вільною, Відкритою та Доступною для громадян та гостей сайту.

 



23-08-2022

ВСЕСВІТНІ ДНІ І МІЖНАРОДНІ СВЯТА

 

З Днем Незалежності, Вітаю Україно!

Вставай! Борися до кінця!

За мирне, світле, чисте небо,

Та вільне краще майбуття!.

Не забуваймо тих Героїв,

Котрі пішли у Небеса,

Тих, що рятують Україну,

Ціною власного життя!

 



17-08-2022

ЕЛЕКТРОННА БІБЛІОТЕКА ПОВНОТЕКСТОВИХ ВИДАНЬ

 

 

 

Пропонуємо ознайомитись із повнотекстовими виданнями професорсько-викладацького складу НТУ, які надійшли до фонду Електронної бібліотеки університету у серпні місяці (меню сайту : "Ресурси бібліотеки / Нові надходження / Надходження до Електронної бібліотеки (серпень 2022)").

 



15-08-2022

ДАРУНКИ БІБЛІОТЕЦІ

 

Завжди приємно отримувати подарунки. Кращим подарунком для бібліотеки, звичайно, є книга.

 

Висловлюємо щиру подяку доктору технічних наук, заступнику декана факультету транспортних та інформаційних технологій, професору кафедри вищої математики Мейш Юлії Анатоліївні за подарований примірник монографії:

 

Луговий П. З., Мейш В. Ф., Мейш Ю. А. Динаміка конструктивно-неоднорідних оболонкових структур: монографія / П. З. Луговий, В. Ф. Мейш, Ю. А. Мейш; під ред акад. НАН України О. М. Гузя. – К.: Ліра-К, 2022. – 326 с.

 

Монографія присвячена науковим і практичним питанням дослідження динамічних процесів в конструктивно-неоднорідних оболонкових структурах складної геометрії. Для визначення міцності, довговічності і працездатності таких елементів і конструкцій, в першу чергу, необхідно визначити їх напружено-деформований стан і характер коливань  як на етапі проектування, так і під час експлуатаційних і можливих аварійних навантаженнях. Велика увага приділяється використанню та розвитку аналітичних, скінченно-різницевих і скінченно-елементних методів розв’язку поставлених задач. Проведені дослідження дозволяють правильно вибрати вид рівнянь і методів їх розв’язку при описі динаміки оболонок з конструктивними особливостями і тришарових оболонок з неоднорідним заповнювачем, а також модель пружної основи. У книзі представлені результати багаторічних теоретичних досліджень, в більшій частині прикладних, які знайшли своє застосування в різних галузях техніки.

Для фахівців в області авіації, ракетної техніки, суднобудування, атомної енергетики, а також аспірантів і студентів відповідальних спеціальностей.

 

Дякуємо за співпрацю!

 



12-08-2022

ОНЛАЙН-ІНСТРУМЕНТИ ДЛЯ ТИХ, ХТО ПИШЕ УКРАЇНСЬКОЮ

 

 

 

Створювати, перевіряти та редагувати тексти українською без помилок? Це просто! Пропонуємо добірку корисних сервісів та онлайн-ресурсів, що допоможуть писати українською грамотно.

Докладніше про це читайте в розділі «Інтернет-навігатор / Українська без помилок».

 

 

 

 



19-07-2022

ГРАФІК РОБОТИ БІБЛІОТЕКИ У ЛИПНІ-СЕРПНІ МІСЯЦІ

 

Бібліотека університету (НБК, вул. М. Бойчука, 42, поверх 9) відчинена для користувачів у Понеділок - П’ятницю з 10.00 – 15.30. 

Підпис обхідних листів до 15.00.

Вихідні – субота, неділя

Під час повітряної тривоги користувачі та працівники полишають приміщення і прямують до найближчого укриття.

 

ЗВЕРТАЙТЕСЯ:

Телефоном за номером +38 (044) 285-77-90.

На електронну пошту: library.ntu@ukr.net

На сторінці у Facebook

 



30-06-2022

ВСЕСВІТНІ ДНІ І МІЖНАРОДНІ СВЯТА

 

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖ

Соціальні мережі — це онлайн платформи, які дозволяють ділитися думками, ідеями та інформацією шляхом створення віртуальних спільнот. Завдяки соціальним мережам ми завжди на зв’язку з людьми, спілкування з якими для нас важливе — це передусім наші близькі, а також друзі, колеги та просто добрі знайомі. Існує чимало думок про позитивний та негативний вплив соціальних мереж, проте немає сумнівів у тому, що всього за кілька десятиліть завдяки цьому явищу комунікація та інші сфери людського життя зазнали вражаючих змін. Тому в 2010 році за ініціативою однієї з медіа-компаній США з’явилося особливе свято — Всесвітній день соціальних мереж, який відтоді щороку відзначають 30 червня.

Докладніше

Зазвичай нам здається, що соціальні мережі — це передусім зручна можливість спілкування. Всесвітній день соціальних мереж покликаний привернути увагу й до інших важливих аспектів цього явища. 

Неможливо не помітити, що соціальні мережі мають вплив на розвиток політичної ситуації в світі. Інколи навіть революції починаються саме в соцмережах. Сторінки президентів та впливових політиків різних країн збирають чимало відвідувачів, і в зв’язку з їх значним впливом на думки й настрої людей, особливості спілкування в соціальних медіа найвищих державних посадовців в багатьох країнах вже почали регулювати на законодавчому рівні.

Підприємці давно зрозуміли, що завдяки соціальним мережам можна успішно просувати товари та послуги. Тому з’явився новий специфічний вид маркетингу — SMM, заснований на використанні інформації про цільову аудиторію, її смаки та вподобання. 

Зараз соціальні мережі стали інструментом як для пошуку роботи, так і для пошуку робітників. Тематичні форуми, спільноти за інтересами — все це надає первинне уявлення про вміння та професійні навички тієї чи іншої людини. Профілі в соцмережах свідчать, як мінімум, про особливості характеру та манеру спілкування, тому працедавці часто користуються таким способом перевірки майбутнього співробітника.

На сьогоднішній день існує величезна кількість соціальних мереж, деякі з них навіть взаємопов’язані, і це створює середовище, яке здатне охопити максимальну кількість людей. Можна тільки уявити, якими стануть соціальні медіа в найближчі десятиліття або через 100 років, але зрозуміло, що людство вже ніколи не відмовиться від  цієї форми спілкування. 

 

А ми нагадуємо, що університетська бібліотека є у Facebook. Ми дуже раді зустрічам з вами як у реальному житті так і у віртуальному просторі.

 

  



29-06-2022

ДАРУНКИ БІБЛІОТЕЦІ

 

Бібліотека НТУ щиро вдячна доктору економічних наук, професору кафедри фінансів, обліку і аудиту Кучерук Галині Юріївні за подарункову монографію: Логістичне управління якістю транспортних послуг / О. М. Тимощук, Г. Ю. Кучерук, О. М. Вовк, О. В. Мельник. – К., 2020. – 214 с.

 

Монографія присвячена питанням інвестиційного аспекту якості логістизації транспортних послуг. З цією метою розглянуті концептуальні положення управління якістю  транспортно-логістичних послуг.

Враховуючі, що інноваційні парадигми управління не враховують особливостей і вимог до рівня якості на підприємствах транспортної галузі, була сформована інноваційна парадигма управління якістю транспортних послуг на основі поєднання оновлення техніко-технологічного забезпечення транспортних підприємств з формалізацією процесів взаємодії учасників процесу надання та споживання транспортної послуги, впровадження інноваційних методів та моделей управлінського інструментарію забезпечення якості на транспортних підприємствах.

Розглянуто формування інтегрованого транспортно-логістичного комплексу в конкурентних умовах неотехнологічного оновлення.

Розроблена методика формування оптимальної структури інвестиційного капіталу транспортних підприємств. Досліджено стратегічне управління інноваційно-інвестиційним розвитком логістизації транспортних послуг.

 

Ми завжди щиро і безмежно вдячні за подаровані книги, які стануть важливою частиною фонду нашої бібліотеки та допоможуть у забезпеченні освітньо-наукового процесу.

 



28-06-2022

МИ В СОЦІАЛЬНІЙ МЕРЕЖІ

 

 

ШАНОВНІ КОРИСТУВАЧІ!

Маємо для вас новину – тепер ми є у Facebook.

Слідкуйте за нами в соціальній мережі та будьте в курсі останніх новин. Будемо вдячні, якщо ви підпишитесь на нашу сторінку.

Ми дуже раді зустрічам з вами як у реальному житті так і у віртуальному просторі.

 

 




Сторінка: 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22