04-04-2023

ВИДАННЯ БІБЛІОТЕКИ

 

ШАНОВНІ КОРИСТУВАЧІ!
Гортаючи сторінки тематичного дайджеста "Мости Києва: погляд крізь століття" Ви поринете у минуле та дізнаєтесь багато цікавого про сучасні мости Києва. З кожним мостом пов’язана хвилююча історія, чудові люди, забуті таємниці.
Якщо Вас цікавить історія будівництва перших мостів Києва та сучасні красені, які по праву вважаються визітівкою столиці, цей дайджест для Вас.
 
 


01-04-2023

НАУКОВО-ПРАКТИЧНІ КОНФЕРЕНЦІЇ

 

ШОСТА МІЖНАРОДНА НАУКОВА КОНФЕРЕНЦІЯ «ІНФОРМАЦІЯ, КОМУНІКАЦІЯ ТА УПРАВЛІННЯ ЗНАННЯМИ В ГЛОБАЛІЗОВАНОМУ СВІТІ», 18–20 ТРАВНЯ 2023 Р., ЗМІШАНИЙ ФОРМАТ

До уваги викладачів закладів передвищої та вищої фахової освіти, керівників бібліотек, координаторів, модераторів і тренерів бібліотечних тренінгових центрів, сучасних бібліотекарів ‒ активістів Української бібліотечної асоціації, усіх небайдужих до проблем бібліотечної освіти!

Запрошуємо взяти участь у Шостій Міжнародній науковій конференції «Інформація, комунікація та управління знаннями в глобалізованому світі», що відбудеться 18–20 травня 2023 р. у м. Києві у змішаному форматі.

Докладніше

 

Основним організатором Конференції є Київський національний університет культури і мистецтв, одним із співорганізаторів – ВГО Українська бібліотечна асоціація.

Робочі мови конференції: українська, англійська, німецька, польська.

У межах Конференції передбачено Секцію 4. Інформаційно-бібліотечна та архівна освіта: виклики і рішення, на якій ми розглянемо організаційно-технологічні питання інформаційно-бібліотечної та архівної освіти в умовах війни та наступного оновлення її змісту з урахуванням викликів сьогодення і перспектив відбудови України. Планується обговорення програми підвищення кваліфікації «Бібліотека і політика національної пам’яті» та діалоги з презентаціями досвіду за проєктом ВГО Українська бібліотечна асоціація «Бібліотеки – хаби цифрової освіти».

Реєстрація для участі у Конференції відкрита до 15 квітня 2023 р.

Детальніше про реєстрацію, напрями роботи Конференції та публікацію тез виступів див. Інформаційний лист.

Контактні особи:

  • Новальська Тетяна Василівна +38 (067) 185-52-42
  • Цілина Марина Миколаївна +38 (098) 026-76-22
  • Прокопенко Людмила Іванівна +38 (098) 649-39-56

Запитання до ВГО Українська бібліотечна асоціація як співорганізатора Конференції просимо надсилати електронною поштою info@ula.org.ua.

 



30-03-2023

ВИДАННЯ БІБЛІОТЕКИ

 

 

ДО ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ЛЕГЕНДИ...

4 квітня – річниця від дня народження талановитої співачки Квітки Цісик. Відома всьому світові українка мала рідкісний тембр голосу – колоратурне сопрано, співпрацювала із Вітні Г’юстон і Майклом Джексоном, почувалася невимушено, співаючи блюз, оперні партії чи коротенькі джинґли. В Америці її голос лунав у кожному домі. Свій шалений успіх і непересічний талант Цісик використовувала задля популяризації української культури у світі.

 

До 70-річчя від дня народження співачки Бібліотека підготувала тематичний дайджест «Українські корені американської Квітки».

Переглянути повний текст видання ви зможете скориставшись Електронною бібліотекою Національного транспортного університету.

 

 



29-03-2023

ЕЛЕКТРОННА БІБЛІОТЕКА ПОВНОТЕКСТОВИХ ВИДАНЬ

 

 

ШАНОВНІ КОРИСТУВАЧІ!

Фонд Електронної бібліотеки поповнився новими повнотекстовими виданнями. Усі бажаючі можуть ознайомитися із новинками кафедр переглянувши меню сайту : "Бібліотечний гід / Нові надходження / Надходження до Електронної бібліотеки (березень 2023)".

 

Переглянути повний текст цих видань Ви зможете скориставшись Електронним каталогом бібліотеки. Авторизація в каталозі не потрібна.

 

 



29-03-2023

ЕЛЕКТРОННА БІБЛІОТЕКА ПОВНОТЕКСТОВИХ ВИДАНЬ

 

У ЕЛЕКТРОННІЙ БІБЛІОТЕЦІ НТУ ЗМІНИЛИСЯ ПОСИЛАННЯ НА ВИДАННЯ КАФЕДР

Звертаємо увагу всіх шановних користувачів і викладачів, що попри складний воєнний час ми не залишаємо вас наодинці у безмежному потоці інформації. Ми й надалі працюємо для своїх користувачів.

Нагадуємо про те, що користування інформаційними ресурсами бібліотеки НТУ є безкоштовним і не потребує жодної реєстрації.

Співробітники бібліотеки активно поповнюють свої електронні ресурси, здійснюють їх наукове редагування, щоб надати вам якнайбільше якісної інформації.

Звертаємо вашу увагу на те, що в зв’язку з редагуванням БД Електронної бібліотеки посилання на повнотекстові видання кафедр змінилися.

Докладніше у Електронному каталозі бібліотеки.

Будьте уважні, надаючи посилання на електронні видання під час акредитації.

 



27-03-2023

НАУКОВО-ТЕХНІЧНА БАЗА ДАНИХ ТА ДОВІДКОВИХ РЕСУРСІВ ІЗ БЕЗОПЛАТНИМ ДОСТУПОМ

 

 

Невід’ємною складовою патентно-інформаційних ресурсів є непатентна література, яка охоплює різні науково-технічні видання, що не є офіційними публікаціями патентних відомств, проте містять відомості про охороноздатні об’єкти техніки.

До уваги заявників представляємо оновлений перелік науково-технічних баз даних та довідкових ресурсів, до яких надається безоплатний доступ у мережі Інтернет. Перелік містить посилання на політематичні та галузеві бази даних та пошукові системи.

 

 

 



27-03-2023

НАУКОВО-ПРАКТИЧНІ КОНФЕРЕНЦІЇ

 

«СТВОРЕННЯ, ОХОРОНА, ЗАХИСТ І КОМЕРЦІАЛІЗАЦІЯ ОБ'ЄКТІВ ПРАВА ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ»: VI ВСЕУКРАЇНСЬКА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ

26 квітня 2023 року відбудеться Всеукраїнська науково-практична конференція «Створення, охорона, захист і комерціалізація об'єктів права інтелектуальної̈ власності», яка присвячена Міжнародному дню інтелектуальної̈ власності.

 

Формат: конференція відбуватиметься в онлайн форматі, посилання буде надіслано зареєстрованим учасникам напередодні.

 

Теми конференції: 

  1. Патентна справа в Україні.
  2. Охорона та експертиза об`єктів інтелектуальної власності.
  3. Захист прав інтелектуальної власності: світовий та вітчизняний досвід.
  4. Розпорядження правами інтелектуальної власності, комерціалізація та трансфер
  5. технологій: світовий та вітчизняний досвід.
  6. Недобросовісна конкуренція у сфері інтелектуальної власності.

Для участі у конференції необхідно заповнити заявку учасника конференції

 

ОрганізаториІР офіс, Науково-дослідний інститут інтелектуальної̈ власності НАПрН України, Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Київський національний економічним університет імені Вадима Гетьмана, Український державний університет науки і технологій.

 

Матеріали тез доповіді надіслати на адресу: as_romashko@ukr.net  (якщо тези у співавторстві – кожен співавтор окремо заповнює заявку учасника). 

 

Участь у конференції безкоштовна. 

 

Детальні вимоги до оформлення тез доповідей за посиланням

 



09-03-2023

МАСОВІ ЗАХОДИ

 

Неможливо уявити собі сучасне життя без літератури. Навіть ті, для кого читання не є улюбленим дозвіллям, стикаються з літературними творами, адже сценарій до фільму, стаття в журналі або газеті – це теж праця письменника. 9 березня з  нагоди Всесвітнього дня письменника Бібліотека запропонувала студентам автомеханічного  факультету ДД-І-1 зануритися в неповторний світ письменницької творчості .

Головний бібліотекар Ушакова Л. С. познайомила студентів з кращими представниками американської літератури, розповіла про деякі цікаві факти з життя відомих письменників.

 



09-03-2023

ВИДАННЯ БІБЛІОТЕКИ

 

 

 

12 березня виповнюється 160 років від дня народження Володимира Івановича Вернадського.

Великого українського вченого можна сміливо зарахувати до геніїв, і недарма його наукові досягнення порівнюють з напрацюваннями Ісаака Ньютона, Чарльза Дарвіна і Альберта Енштейна. Занадто глобальні були відкриття В. І. Вернадського для всього  людства.

Пропонуємо Вашій увазі бібліографічний покажчик “Провідник у царство ноосфери”, який ознайомить Вас з життям, світоглядом і науковою спадщиною видатного вченого, який відкрив таїну часу і простору, талановитого організітора науки і першого президента Української академії наук.

 



08-03-2023

ВСЕСВІТНІ ДНІ І МІЖНАРОДНІ СВЯТА

 

 

 

 

ШАНОВНІ ЖІНКИ!

Вітаємо зі святом весни, краси і любові!

 

 

 

 




Сторінка: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20